O knjigi

Velik korak je glasbena slikanica, ki ponuja 22 pesmi za otroke, zraven pa so priloženi tudi notni zapisi. Slikanica je delo Jane Vidovič in Andreje Vekar, ki je s svojim unikatnim slogom ilustracij pesmim dodala vrednost.

Pesmi so različnih vsebin, v katerih se vsak otrok lahko prepozna. Melodije so enostavne in nalezljive. Pozor! Ko se jih enkrat naučiš, ti ne gredo več iz glave. Pesmi so uporabne tako doma, v vrtcu, šoli. Primerne so tudi za otroške pevske zbore.

Velik korak, Jana Vidovič

21,90 

Knjiga vsebuje 22 pesmi za otroke z notnimi zapisi.

Kategorija:

Vsebina

Največje korake delajo otroci, ko odraščajo. Zato so oni prvi, ki jim je namenjena ta knjiga.

Njihovi starši, stari starši, vzgojitelji, učitelji, strici in tete pa boste otroke za en korak bolje razumeli, predvsem pa se boste ob prebiranju in prepevanju pesmi skupaj z otroki nasmejali in zabavali. Dovoljene so tudi solze. Le-te so zlate kot smeh, vsi smo polni obeh.

Napisala in uglasbila: Jana Vidovič
Ilustrirala in oblikovala: Andreja Vekar, Studio VK
Trda vezava
Število strani: 52
 1. Velik korak
 2. Metulj iz kobacaja
 3. Jst, pustolovc
 4. Sam
 5. Letim
 6. Vsak
 7. Priden
 8. Sladka princesa
 9. Veter Peter
 10. Vlak
 11. Tovornjak
 12. Kdo joče?
 13. Solze in smeh
 14. Dober dan, hvala, prosim
 15. Zahvala
 16. Trma trmasta
 17. Večerne solze
 18. Zvezdica
 19. Lev Leonard
 20. Mižule Mažule
 21. Nina nana ninej

Otroci dobre volje

Česa vse ni odkrila znanost, komu vse je polepšala življenje, a uganiti otrokove misli, odpreti vrata v svet raziskovanja življenja, zna samo mama. Tako je storila tudi Jana, pesnica, ki v svoji drugi zbirki za otroke, odkriva začetke in rojstva novih spoznanj. Če je čudež biti otrok, je še vedno večji čudež – biti mama.  Mimo tega ne morem. A njene pesmi niso pesmi samo zato, ker je mama; njene pesmi bodo otrokom povedale resnico, jih navdihnile z ljubeznijo in spoštovanjem. Do ljudi, narave, čudežev odraščanja in poklicale k sprejemanju otrokom lastne rasti. Ti »drobižki« ali utrinki v pesmih vzbujajo in prebujajo neko neponovljivo izkušnjo, ki se ji reče odraščanje. Ni pomembno, ali si veter, zaspanček ali raziskovalec, pomembno je, da otrok to spozna, tudi prebere, se nauči in razvedri. Kajti največje bogastvo se skriva v znanju, in prav to sporočajo tudi pesmi. Vsak dogodek, razmišljanje te na nek način zdrami; češ, saj res, tako je, ja!

Upam, da bodo otroci to opazili, mame in očki bralci pa z veseljem prebirali Janine pesmice. Jaz sem jih.

Sonja Koranter
September 2022